chili

Op 12 februari 2000 deden De Notekrakers hun allereerste podiumoptreden op een bijeenkomst van Kelly Family fans in Maldegem. Om eerlijk te zijn; al de jaren voordien, bij het opluisteren van vieringen in diverse kerken, hadden we zeker meer plaats dan op het podium in Maldegem.
Maar... het was verdikke plezant en we hebben gezorgd voor een prachtige avond.

Natuurlijk komen er dan meerdere aanvragen tot optreden en inmiddels hebben we al verschillende jaren een muziekavond in mekaar gestoken waar wijzelf en ook onze fans met plezier naar uitkijken.

Vanaf onze eerste optredens werd er wijselijk beslist om geen financiële kas aan te leggen voor De Notekrakers. Tenslotte, we hebben allemaal onze eigen instrumenten, we beleven onze muziek als hobby en niet als bijverdienste en we hebben een geweldige support van onze geluid- en lichttechniekers, ondersteund door een rotsvaste roadie.
Dus... waaraan gaan we dan onze centjes spenderen.

Na enkele leerzame gesprekken met vrienden die reeds een goeie ervaring hadden met het steunen van het kindertehuis van Zuster Lisa Mottard in El Carmen Chili, werd er besloten om de Notekrakers te laten fungeren als peetouders van de zusjes Elisabeth en Daniëlla die tijdens de schoolperiodes hun opvoeding en scholing krijgen bij Zuster Lisa.
Hiervoor werd voor elk van de zusjes een jaarlijks bedrag gestort op de rekening van het kindertehuis.
Ondertussen is de werking veranderd en kregen we de keuze om een huisje met jongens of een huisje met meisjes te adopteren. En nu zijn we de trotse peetouders van 15 meisjes.

Tevens schrijven De Notekrakers hun jaarlijkse netto opbrengsten van optredens over op de rekening van het kindertehuis in El Carmen.
Zo steunen wij mede de projecten die opgesteld zijn door de mensen bij Zuster Lisa die er voor zorgen dat verschillende kinderen toch een degelijke, menswaardige opleiding en opvoeding kunnen genieten.

Wij hopen dat we met dit doel voor ogen, op deze manier nog jaren onze muzikale hobby mogen en kunnen beleven.

Kaart Chili

 

Halfjaarlijks tijdschrift "Victoria!", mei 2009